Primarul Zagrebului Milan Bandic și mai mulți oficiali de rang înalt au fost arestați duminică fiind suspectați de corupție, a informat mass-media locală citând poliția croată, transmite agenția DPA.

Poliția însărcinată cu crima organizată și corupția /USKOK/ a anunțat că mai multe arestări au fost efectuate după „o anchetă penală de mai multe luni”.

Suspecții sunt acuzați de corupție, abuz în serviciu și trafic de influență, potrivit televiziunii naționale croate /HRT/.

Bandic, 58 de ani, a fost membru al Partidului Social Democrat /SDP, la putere/, din care a fost exclus în 2009 când s-a prezentat fără succes la alegerile prezidențiale ca un candidat independent, amintește, pe de altă parte, France Presse.

 

Acest populist conduce capitala croată din 2000, cu o singură întrerupere de trei ani /2002-2005/ și a fost de multe ori legat de mass-media de afaceri de corupție.

Cu toate acestea, el a fost reales primar al Zagrebului, un oraș de aproape 800.000 de locuitori, la municipalele din 2013.

Sursa- agerpres.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.