Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenționează să o construiască pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, potrivit unui comunicat de presă emis de primărie, scrie hotnews.ro

Potrivit art. 29 alin.1 din Legea nr. 350/2001 cu completările și modificările ulterioare „Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administratiei publice judetene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor si conditiile necesare in vederea realizarii unor investitii, tranzactii imobiliare ori a altor operatiuni imobiliare, potrivit legii”.
Primăria sectorului 1 a condiționat eliberarea autorizației de construire pentru moschee de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal.

„Avand in vedere ca amplasamentul pe care urmeaza sa fie construita moscheea este situat in zona CB5 „zona situata in afara perimetrului central, care grupeaza functiuni complexe de infrastructura municipala si supramunicipala” pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti.

Pe 27 mai 2015, Guvernul Romaniei a dat printr-o Hotârâre circa 11.000 mp către Muftiatul Cultului Musulman din România pentru construirea unei moschei de circa 1.000 de locuri, pe bd. Expozitiei 22-30.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.