Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, prima reacție în cazul familiei Bodnariu, căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii.

Șeful statului s-a limitat la a scrie un mesaj de 4 rânduri pe Facebook în care își exprimă îngrijorarea față de un posibil abuz al autorităților norvegiene.

„Urmăresc cu mare atenție și preocupare ceea ce se întâmplă familiei Bodnariu în Norvegia. Susțin eforturile autorităților române și ale Guvernului României de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetățenii români, oriunde s-ar afla ei”, a scris pre;edintele pe Facebook.

Și premierul Dacian Cioloș și-a exprimat îngrijorarea față de cazul familiei româno-norvegiene. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a transmis în numele primului-ministru că între România și Norvegia relațiile sunt „excelente la toate nivelurile”, astfel că a fost contactat reprezentantul ambasadei Norvegiei la București pentru a obține informații în legătură cu situația Bodnariu, dar premierul a discutat și cu ambasadorul României la Oslo.

sursa- B1

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.