Regina Ana  va fi înmormântată sâmbătă, 13 august, iar la eveniment vor lua parte foarte multe personalităţi.
Presa spaniolă anunţă prezenţa Reginei Sofia a Spaniei, mama Regelui Felipe. Tatăl Reginei Sofia, Paul, a fost fratele Reginei Elena, mama Regelui Mihai. Nunta Regelui Mihai cu Regina Ana a avut loc în Grecia.
Iată programul  funeraliilor Reginei Ana:

Marţi, 9 august, la ora 15.15, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi a Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor statului şi a membrilor Casei Majestăţii Sale Regelui

Publicul nu va avea acces la eveniment.
De marţi, 9 august, ora 17.00, până miercuri, 10 august, ora 18.30, corpul neînsufleţit al Reginei va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.
Miercuri, 10 august, în cursul serii, corpul neînsufleţit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49 – 53).
Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces.
Joi, 11 august, şi vineri, 12 august, de la ora 8.00 la ora 22.00, toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal.
Intrarea este liberă.
Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana, sunt rugaţi să respecte următoarele reguli:
Să fie îmbrăcaţi în ţinută corespunzătoare, în culori închise.
Să nu poarte sacoşe, genţi ori bagaje voluminoase, de niciun fel.
Să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.
Să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice. Fotografierea şi filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.
Să aibă la ei un document de identitate.
Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi aşezate în grădina din faţa Palatului Regal ori pe trotuarul din faţa grilajului Palatului.
Personalul Casei Majestăţii Sale va fi la faţa locului, pentru a îndruma publicul participant.
Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poştă, pe adresa Palatului Elisabeta.
In incinta Palatului Regal, fumatul şi vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.
Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcţiona un post de prim-ajutor.
În ziua de sâmbătă, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, chiar în faţa palatului.
Acolo va avea loc o ceremonie religioasă.
Accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi. Accesul presei este liber.
La ora 11.30, sicriul va fi aşezat în maşina mortuară.
De la ora 11.35 la ora 12, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf.
La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire şi nu se va face slujbă religioasă.De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obişnuită, către Curtea de Argeş, în intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.
La ora 15.00, în ziua de sâmbătă, 13 august 2016, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment.
Publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş. Presa va avea acces în faţa Noii Catedrale de la Curtea de Argeş
Ceremonia se va desfăşura în două părţi: ora 15.00-15.50, în faţa Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală.
Presa va avea acces la Aeroportul Otopeni, în Sala Tronului de la Palatul Regal (joi şi vineri, la orele menţionate), în Piaţa Palatului Regal din Calea Victoriei şi în faţa Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.
Presa nu va avea acces la Castelul Regal Peleş. Prezenţa presei nu va fi permisă în incinta Noii Catedrale, nici înainte, nici pe parcursul ceremoniei de îngropare.
Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.