Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan crede că, dacă s-ar fi dat coordonatele locului în care s-a prăbușit avionul, forțele mobilizate pentru acțiunea de salvare ar fi putut să intervină mai rapid. El a spus că pe parcursul căutărilor din seara de luni, 20 ianuarie, când s-a petrecut accidentul, el personal nu a primit coordonatele, potrivit Agerpres.

‘Dacă s-ar fi identificat victimele, într-o jumătate de oră — o oră, s-ar fi a putut ajunge la ele și totul ar fi fost, zicem noi, în regulă, evident cu pierderile care oricum erau. Dacă nu au fost acele coordonate, dacă nu s-a identificat poziția, ar fi trebuit să recurgem la tradiționala acțiune de solidaritate pe care au avut-o toți cei care s-au implicat, cetățenii, polițiștii, pădurarii, SMURD și toate forțele pe care dumneavoastră știți, că le-am văzut acolo, când am apărut și eu. Moment în care am văzut că nu mai apar acele coordonate. Și atunci trebuia să recurgem la această acțiune clasică de căutare prin munți’, a declarat prefectul Vușcan, conform agerpres.

Prefectul a spus că cea mai bună decizie pe care a luat-o a fost să nu stea în birou și să plece către locul accidentului, chiar dacă nu avea localizarea exactă.’Eu zic că am luat o decizie bună că am mers acolo, în condițiile în care codul roșu era activat în toată țara. Coordonate GPS nu le dă prefectul, sunt structuri care trebuiau să se ocupe, la nivel central. Comunicarea era preluată la nivel central, noi trebuia să fim acolo. Și mă felicit că am fost acolo și am ajuns până sus, unde poate, unii dintre dvs., a doua zi, ați fost, până sus, când am coordonat coborârea și preluarea ultimilor trei răniți’, a spus prefectul.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.