Experţii FMI se descarcă pe Guvern ca pe „elevul din ultima bancă”, spune premierul Ponta, adăugând că, probabil, aceştia au devenit mai rigizi în negocieri auzindu-l pe preşedintele Băsescu, care, cu o zi înaintea cererii de reducere a deficitului, i-ar fi criticat că sunt „prea buni” cu Guvernul.

„Eu am trei ani de negocieri cu Fondul şi cu Comisia, că aici e Comisia Europeană. Ei întotdeauna, dacă ne găsesc pe noi mai mici, ştiţi cum se spune, „elevul din ultima bancă”, pe ăla se descarcă multe lucruri. Nu, nu vom accepta niciun fel de deficit mai jos de 1,4. Şi aşa, şi 1,4, cum a fost semnat de domnul Băsescu în 2011, după părerea mea a făcut o mare greşeală, dar a fost, e semnat, nu avem cum să schimbăm. În plus, vrem să obţinem pentru fonduri europene”, a spus Ponta, la Antena 3.

Premierul a afirmat că nu ştie dacă există o legătură directă între solicitarea FMI şi CE, din noaptea de joi spre vineri, pentru un deficit mai mic şi declaraţia preşedintelui Traian Băsescu de joi seara pe tema negocierii Guvernului cu FMI, adăugând imediat „dar este, totuşi”.

„Domnul Băsescu a zis, a acuzat chiar reprezentanţii FMI că sunt complici cu Guvernul. Ei sunt nişte funcţionari până la urmă, nu sunt nişte oameni politici, şi probabil că a doua zi au devenit foarte rigizi în negocieri, când s-au gândit: dom’ne dacă ne acuză… Joi, şi vineri a apărut chestia cu 0,9 (…) E prima, probabil ultima dată în istorie, când un şef de stat încă în funcţie (…) a zis: sunteţi prea buni cei de la FMI cu Guvernul ăsta, de ce nu-l omorâţi de tot, de ce nu-i cereţi 0,9, de ce nu faceţi…”, a spus Ponta.

sursa- mediafax

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.