Home Actualitate Ponta vrea sef „apolitic” la SRI, dupa 8 ani de mandat ai fostului senator PSD Maior

Ponta vrea sef „apolitic” la SRI, dupa 8 ani de mandat ai fostului senator PSD Maior

by I. B.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat ca si-ar dori ca viitorii directori ai SRI si SIE sa fie persoane „apolitice” si nu membri de partid, asa cum s-a intamplat pana acum. In plus, premierul a declarat ca nu crede ca seful statului va propune social-democrati pentru functiile respective.

„Ce pot sa va spun, ca presedinte al PSD, ne-am dori, pentru ca vine la vot orice propunere a presedintelui (Klaus Iohannis, n.r.), ne-am dori ca sefii serviciilor de informatii – ca si la SIE este functia libera, si la SRI – sa fie persoane nepolitice. Ne-am dori acest lucru si asta ne-am dori sa votam. Ce va decide presedintele, nu stiu sa va spun. Va va spune domnia sa, cu siguranta, la momentul oportun”, a spus Ponta.

Intrebat daca prin oameni nepolitici se refera la cei aflati in sistem deja, premierul a raspuns: „Nu neaparat. Important e ca nu-mi doresc intoarcerea la o practica veche , aceea de a avea oameni politici care sa conduca. Eu cred ca reformele din ultimi ani au fost in directia depolitizarii si nu trebuie intors acest tren”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.