Guvernul informează joi dimineața că, dintr-o „eroare tehnică”, în comunicatul transmis după şedinţa de miercuri a fost anunţat că toate proiectele prezentate în şedinţă au primit aviz favorabil, deşi printre cele 37 puncte de vedere referitoare la unele proiecte legislative au fost şi unele cu aviz nefavorabil.

Ciudat, deoarece Victor Ponta a vorbit laudativ cu o seară înainte despre această modificare și, implicit, avizul favorabil pe care guvernul l-ar fi dat.

„Din câte cunosc eu, fără să ştiu detalii, este vorba despre acele informaţii nepublice. Mai departe, vă rog să vă adresaţi Ministerului Justiţiei, care la orice punct de vedere trebuie să condulte CSM şi o să vă răspundă. Dar eu cred că într-o societate normală cei care dau informaţii din dosare sunt birourile de presă ale parchetelor şi că cei care cumva dezvăluie informaţii nepublice din câte ştiu eu în toată Europa există sancţiuni”, a spus Ponta.

El a arătat că amendamentul lui Şerban Nicoale nu are legătură cu presa. „Nu are nicio legătură cu presa, care are voie să facă tot ce avem voie toţi cetăţenii ţării şi nu are nicio interdicţie în plus, motiv pentru care cred că orice cetăţean, dacă subtilizează dintr-un dosar nepublic, deci aflat într-o fază confidenţială, vreun document, răspunde pentru asta”, a spus Ponta.

Iniţiativa senatorului PSD Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal, prin care dezvăluirea de informaţii care nu au caracter public dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare se pedepseşte cu închisoarea, a fost avizată favorabil de Guvern.

Când a vorbit serios primul ministru – miercuri seara când spunea că amendamentul lui Șerban Nicolae este bun sau după o zi când guvernmul susținea că este o eroare tehnică?

loading...

1 COMENTARIU

  1. Ponta, pus sub acuzare în Dosarul EADS

    Ponta va fi pus sub acuzare în Dosarul EADS. El a fost pus de Năstase să supravegheze întreaga afacere. Noi am aflat mai de mult despre acest fapt, însă sursa era una indirectă. Ea se numeşte Crin Antonescu. Primul om din România care a aflat că nici el şi nici Victor Ponta nu vor deveni preşedinţii României. Puţină lume ştie, dar înainte de ruperea USL Antonescu a făcut o vizită în SUA. Care în România a trecut aproape neobservată. Singurul care s-a referit la ea, ironic, a fost Victor Ponta. Şi asta pentru că Antonesu i-a făcut apropo-uri despre ce aflase pe acolo. Lucruri deloc pe placul actualului candidat PSD. Dacă Antonescu n-ar fi un om atât de orgolios şi ar spune adevărul despre tot ce s-a întâmplat în spatele uşilor închise în relaţia cu Ponta şi coţcăii pesedişti, multe lucruri gri manipulate acum ar limpezi minţile oamenilor. Măcar să iasă şi să spună cum aproape că l-a bruscat Marian Oprişan cerându-i angajamentul ferm că va promova legea amnistiei şi graţierii. Şi tonul cu care Ilie Sârbu l-a susţinut pe Oprişan în această dispută generată de refuzul lui Antonescu de a discuta pe această temă. Toţi au făcut ochii cât cepele când au văzut discuţia dintre prostul de Şova şi şobolanul de Hrebenciuc, însă această discuţie s-a purtat încă din 2012. Cu alte personaje. Din datele pe care le deţinem, Antonescu ar fi letal pentru Victor Ponta. În orice moment. Nu mai letal decât dovezile din Dosarul EADS. Iar disperarea lui Ponta şi a păpuşarilor din spate a atins paroxismul. Fac tot ce pot pentru a împiedica şi decredibiliza efectele apariţiei acestor acuzaţii. Până în ziua de 16 noiembrie. Pentru că de atunci încolo nimic nu mai are vreo importanţă. Totul se va muşamaliza. Iată de ce declanşarea Bombei EADS are o importanţă uriaşă pentru toată lumea. Oameni buni, vorbim despre un miliard de euro. Furt la drumul mare. Cu Năstase şi micul Titulescu la butoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.