Home Actualitate PNL vrea alegerea primarilor în DOUĂ tururi de scrutin/ Ce a decis

PNL vrea alegerea primarilor în DOUĂ tururi de scrutin/ Ce a decis

by George Avram

Biroul Politic Național al PNL a decis luni să-i înainteze premierului o propunere pentru aprobarea printr-o ordonanță de urgență a organizării alegerilor pentru primării în două tururi de scrutin, a anunțat copreședintele liberalilor Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, la finalul reuniunii.

„Un al doilea lucru pe care l-am decis astăzi este legat de alegerile locale în două tururi de scrutin. Cred că este cel mai important proces pentru comunitățile locale care va avea loc în acest an, vorbesc de alegerea primarilor. Și, este, de altfel, primul scrutin după manifestațiile cetățenilor de la finalul anului trecut. Una din revendicările concrete pe care aceștia le-au avut a fost revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri. Este o idee pe care noi am susținut-o fără rezerve, am avut două rezoluții în forurile de conducere ale PNL. Am avut un proiect de lege care și acum se află în comisia de cod electoral”, a declarat Alina Gorghiu.

Potrivit copreședintelui PNL, „principalul adversar al acestui proiect, care ține de legitimitate, de reprezentativitate, de democrație, este PSD”.

„Singura variantă realistă pentru a face această schimbare este adoptarea acestei prevederi printr-o ordonanță de urgență. Motiv pentru care, în urma discuțiilor politice pe care le-am avut astăzi cu colegii, am ajuns la concluzia că trebuie să-i propunem prim-ministrului Cioloș să ia în considerare solicitările pe care societatea civilă le-a avut. Nu trebuie să țină cont de părerea PNL, cum credem că nu e cazul să țină cont de părerea PSD, care se va împotrivi pe acest proiect. Nu cred că părerea politicienilor este relevantă în acest subiect. Cred însă că părerea societății civile din România este mai mult decât relevantă. Și am încredere că prim-ministrul va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD pentru ca această ordonanță să nu fie adoptată”, a declarat Alina Gorghiu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.