Home Actualitate PNL cheamă partidele la consultări pe tema macrostabilităţii economice, în 17 august

PNL cheamă partidele la consultări pe tema macrostabilităţii economice, în 17 august

by I. B.

PNL propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice, echipa desemnată de liberali pentru a demara negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, a anunţat copreşedintele liberal Alina Gorghiu, scrie Mediafax.

„Propunem tuturor partidelor parlamentare care sunt interesate de acest dialog o dată (pentru discuţii – n.r.) şi o echipă care din partea PNL va demara aceste negocieri. Echipa din partea PNL este compusă din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, aceasta are mandat să angajeze discuţii şi să expună principii şi direcţii de acţiune susţinute de PNL pe tema macrostabilităţii economice a României. Bineînţeles că se va discuta Codul fiscal şi sustenabilitatea acestuia, legea salarizării în sectorul de stat şi adăugăm o temă (…), acordul cu FMI, CE, BM”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a menţionat că liberalii propun ca aceste discuţii între partide să aibă loc în data de 17 august.

Vineri, copreşedintele PNL Alina Gorghiu preciza că, în principiu, consultările cu PSD şi UDMR pe diferite de teme de interes major ar putea avea loc în jur de 15 august, iar PNL va stabili, luni, în cadrul Biroului Politic Naţional, un calendar al consultărilor şi echipa care va participa la discuţii.

Gorghiu a mai afirmat că „undeva la jumătatea lunii august”, liberalii se vor putea aşeza la masa negocierilor cu celelalte partide politice, afirmând că până în acest moment, atât Liviu Dragnea, preşedintele interimat al PSD, cât şi Kelemen Hunor, liderul UDMR, s-au arătat dispuşi să ia parte la consultările publice pe temele de interes major, propuse de PNL.

„Am convingerea că, undeva la jumătatea lunii august, vom avea capacitatea să ne aşezăm la masă. Vom face o propunere de calendar, tot luni, pe 3 august, pentru cei care au disponibilitatea să vină la aceste discuţii, pentru că şi eu şi Vasile Blaga şi colegii noştri din conducerea PNL credem că România nu va mai fi condusă cu viraje de 180 de grade”, a mai afirmat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a declarat că se bucură că a primit deja un răspuns pozitiv din partea UDMR care şi-a manifestat disponibilitatea să vină să discute pe teme esenţiale pentru parcursul României, afrmând că „PSD a spus, de asemenea, prin vocea noului şi vechiului, în acelaşi timp, lider al PSD, Dragnea, că nu refuză aceste discuţii”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.