Home Actualitate PNL, aproape de un CUTREMUR. Trei denunțuri la DNA pe numele lui Blaga

PNL, aproape de un CUTREMUR. Trei denunțuri la DNA pe numele lui Blaga

by Oana Picerea

Scena politică din România ar putea să mai sufere încă un cutremur, cât de curând. După ce DNA a luat-o cu asalt pe Elena Udrea și chiar a reținut-o preventiv în urma unui denunț formulat de Dinu Pescariu, încă un lider politic ar putea intra în malaxorul DNA.

Potrivit România TV, Vasile Blaga şi trezorierul PDL Alin Albu fac obiectul a nu mai puţin de trei denunţuri penale. Dorin Cocoş şi un om de afaceri au spus în faţa procurorilor ce făceau cu banii negri de campanie Vasile Blaga şi Alin Albu. Informaţiile lor se adaugă declaraţiei date de Gabriel Sandu.

Fostul şef de campanie al lui Traian Băsescu este acuzat că a obţinut fonduri ilegale pentru alegerile din 2009. Pe lângă denunţul mai vechi al lui Gabriel Sandu, în ultimele 10 zile, s-au mai adăugat încă 2 plângeri penale pe numele lui Vasile Blaga, mai relatează sursa citată.

Timp de aproape 6 ore, Dorin Cocoş a dat detalii procurorilor despre banii negri pe care îi ducea la partidul preferat al lui Traian Băsescu de la acea vreme, PDL. Cocoş l-a indicat pe Vasile Blaga ca fiind cel care gestiona fondurile negre. Omul de afaceri a precizat câţi bani aducea la partid, cui îi dădea şi de unde îi avea. Dorin Cocoş susţine în denunţ că banii au fost daţi pentru campaniile electorale din 2009, atât pentru preşedinţie, cât şi pentru europarlamentare. Alin Albu era omul de legătură între Blaga şi Cocoş, notează RTV.

Acelaşi Alin Albu a fost indicat drept intermediar al unei mite de 80.000 de euro date de un afacerist lui Vasile Blaga. Omul de afaceri susţine că banii au fost daţi pentru a obţine de la PDL un contract pentru servicii de tipografie, mai transmite România TV.

Mai mult, el a povestit anchetatorilor că Alin Albu, trezorierul partidului, ţinea două rânduri de registre, unul pentru fondurile legale, şi unul pentru banii negri din campanii. Bărbatul ar fi declarat la DNA că a furnizat afişe şi materiale promoţionale pentru campaniile din 2009, însă, nu a fost niciodată plătit. Omul de afaceri susţine că a suferit o pagubă de 300.000 de euro şi că a dat faliment din cauza aceasta.

Denunţul omului de afaceri se leagă de una dintre declaraţiile date de Gabriel Sandu la DNA.

„Aveam de adus la partid 5 milioane de euro. Am avansat aceşti bani din fonduri proprii. Eu trebuia să particip la campania electorală prezidenţială cu 4 milioane de euro”, susţine fostul ministru al Comunicaţiilor. Pe lângă faptul că Sandu a susţinut că a cărat milioane de euro cu sacoşele la partid, el a amintit şi de o afacere necurată cu scrisori electorale pentru Traian Băsescu.

Până în acest moment, însă, Vasile Blaga nu are nicio calitate în dosarele DNA. Blaga a negat acuzaţiile ironizându-l pe Gabriel Sandu pentru meteahna mai veche de a spune braşoave. „Dacă citeşti declaraţiile lui, atunci îţi explici de ce colegii lui din PNL, că în PDL a venit de la liberali, îl numeau Petre Ispirescu (…) Un lucru este foarte clar: domnia sa mie nu mi-a dat în viaţa lui niciun ban. Nu am niciun merit în nominalizarea lui ca ministru şi sunt convins că nu a dat nimănui”, declara Vasile Blaga, conform Psnews.ro.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.