„In istoria poporului roman Dumnezeu a lucrat si cu oameni straini de neam”. Sunt cuvintele Patriarhului Daniel rostite duminica dimineata, cu multe ore inainte sa fie comunicat rezultatul alegerilor.

Prezent miercuri la Parlament, seful Bisericii Ortodoxe nu a vrut sa explice declaratia, dar cativa preoti au comentat votul pentru noul preasedinte.

Si Klaus Iohannis este tot alesul lui Dumnezeu”, au spus reprezentantii bisericii.

Fara sa rosteasca numele lui Klaus Iohannis, in predica tinuta duminica dimineata, Patriarhul Daniel anticipa rezultatul alegerilor. Mai marele Bisericii Ortodoxe Romane nu a vrut  sa spuna daca avea informatii ca va castiga Iohannis sau cuvantarea sa a fost doar o premonitie.

In timpul campaniei electorale, Klaus Iohannis a fost atacat de adversarii sai politici pe motiv ca este protestant. Insa preotii ortodocsi se asteapta sa colaboreze bine cu presedintele ales.

Peste 1.000 de preoti din Bucuresti si Ilfov au umplut holurile Palatului Parlamentului. De doua ori pe an, reprezentantii Bisericii organizeaza o conferinta la care vin mai marii ortodoxiei de la noi.

Ca sa marcheze momentul, la sfarsit, preotii au facut si o poza de grup in care apropiatii Patriarhului au avut grija ca imaginea acestuia sa fie impecabila.

sursa-protv

loading...

4 COMENTARII

  1. In ceasul al 12 si Biserica SRL vrea sa se puna bine cu cistigatorul. Dupa ce s-a implicat pe toata perioada electerolala de partea lui Ponta. RUSINE !
    Oricum multi preoti au colaborat bine cu securitatea lui Ceausescu si sunt ofiteri sub acoperire,Sper sa le fie invatatura de minte si sa nu se mai bage unde nu le fierbe oala ca sa nu se arda.

  2. Calin, ai dreptate !; aici nu-i premonitie, este intuitia celor care se joaca cu banul. Poate era mai bine pentru Preafericit sa-si inceapa predica prin smerenie si pocainta, cerand iertare milioanelor de cetateni jigniti si revoltati de implicarea bisericii in jocul politic. Ar fi fost mai credibil si ar fi dat macar impresia ca este atasat valorilor crestine, nu doar bine orientat in teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.