Home Actualitate Parlamentar german, la București: Nu am vrut să ne întâlnim cu premierul Ponta, trimis în judecată

Parlamentar german, la București: Nu am vrut să ne întâlnim cu premierul Ponta, trimis în judecată

by S. C.
Gunther Krichbaum, membru al CDU, partidul cancelarului Angela Merkel, conduce o delegație transpartinică a Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, care efectuează o vizită la București.
Parlamentarul german a refuzat să se întâlnească cu Victor Ponta.
„Nu am solicitat o întrevedere premierul României, Victor Ponta. Suntem de părere că domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții. Știți că premierul este urmărit penal și trimis în judecată”, a declarat la București parlamentarul german Gunther Krichbaum, potrivit Euractiv.ro.
„Vă amintesc că președintele Christian Wulff și-a dat demisia încă din stadiul în care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultură politică și democratică. Vrem să evităm distrugerea reputației unei funcții”
„Știu că este un subiect sensibil. Pentru mine personal, premierul Ponta este nevinovat până la decizia unui tribunal. Dar e nevoie ca justiția să poată ancheta cum trebuie și fără rezerve. Criticăm blocarea ridicării imunutății în Parlamentul României”.
„Imunitatea nu este privilegiul unui parlamentar, ci doar o protecție a libertății parlamentului ca instituție. Poate unii sau alții ar trebui să se gândească mai bine”, a mai spus Gunther Krichbaum.
Delegația germană a avut întâlniri, la București, cu președintele Iohannis, cu reprezentanți ai Curții Constituționale, DNA, BNR, Ministerului de Externe și ai societății civile.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.