Home Actualitate Parchetul European și DNA verifică cumpărarea celor 600 de BMW-uri de către ministerul de Interne

Parchetul European și DNA verifică cumpărarea celor 600 de BMW-uri de către ministerul de Interne

by Ioana Popescu

Parchetul Uniunii Europene, condus de Laura Codruța Kovesi, și DNA investighează contractul de achiziție încheiat de Poliția Română cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW, despre care presa a relatat pe larg, mai multe săptămâni la rând,  transmite Europa Liberă.

Deocamdată, mașinile nu au fost recepționate, după cum a transmis poliția jurnaliștilor de la Europa Liberă.

Nu doar Parchetul European este interesat de achizița ministerului lui Bode, ci și Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Parchetul European este interesat de această achiziție deoarece este vorba despre bani europeani. Ăn cazul în care se va constata o neregulă în cheltuirea acestor fonduri, ministerul de Interne va fi obligat să le achite cu nbanid e la bugetul de stat.

Reamintim că scandalul a început anul trecut după ce Sindicatul Europol al polițiștilor și ulterior USR au semnata că sunt probleme cu licitația pentru 600 de mațini de lux achiziționate de minsiteruld e Interne.

„Sunt fonduri europene la mijloc şi acest furt trebuie anchetat. (…) De ce în caietul de sarcini maşina trebuie să aibă maximum 1.450 mm? Asta elimină doi concurenţi direcţi care au 6 mm în plus la maşină. Toate caracteristicile sunt făcute pe un singur model”, a declarat  Cătălin Drulă în debutul scandalului.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.