Home Actualitate OUG lăsată de Tătaru pentru modernizarea spitalelor, ignorată de Voiculescu

OUG lăsată de Tătaru pentru modernizarea spitalelor, ignorată de Voiculescu

by MIR

 Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a declarat că a lăsat un raport, în ziua în care a plecat din funcție, cu privire la situația din spitale, întocmit după tragedia de la Piatra Neamț, anunță Digi24.

Tătaru a mai spus că  guvernul Orban a avut în primă lectură un proiect de OUG privind investiții din fonduri europene în instalațiile din secțiile ATI.

După plecarea guvernului Orban, ordonanța a rămas pe masa noilor miniștri, așteptând avize de la Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea.

„După incendiul de la Neamț, premierul a decis împreuna cu Ministerul Sănătății și MAI o serie de controale care au fost coroborate între MS, Inspecția Sanitară de stat si Inspectoratele sanitare din DSP, precum și IGSU a tuturor secțiilor de ATI, nu neapărat COVID, ci și din celelalte spitale, pentru a putea vedea realitatea la zi, dotarea fiecărei secții și necesarul sau un plan de conformare. S-a făcut un raport care a apărut chiar pe 23 decembrie. Rapoartele se discută cu ministrul. Pe 23 nu mai eram ministru. Raportul trebuia să ajungă la domnul Voiculescu, nu știu ce s-a întâmplat. (…) Am pregătit o ordonanță a Guvernului Orban care stipula ca pe fonduri europene să fie refacute instalațiile din spitale. Această ordonanță se afla pe masă pentru analizare. Ordonanța se află la nivelul ministerului Sănătății. Se aștepta avizarea de la cele 2 ministere: Sănătate și Fonduri Europene”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu  a spus că nu a văzut rapoartele după incendiul de la Piatra Neamț pentru că nu erau în mandatul său.

Nelu Tătaru a fost întrebat daca actualul ministru a luat legaruta cu el.

„N-am fost solicitat, noi avem abordări diferite, eu sunt chirurg, el este economist. (…) Cred că se impune punerea în practică a acestui plan de conformare, dincolo de orice discuție. Orice zi câstigată e o zi în plus, o zi în care nu mai permitem să se întâmple astfel de lucruri”, a  declarat Tătaru.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.