Home Actualitate Oreste Teodorescu, despre situația din Republica Moldova: România joaca cea mai dificilă carte!

Oreste Teodorescu, despre situația din Republica Moldova: România joaca cea mai dificilă carte!

by George Avram

Jurnalistul Oreste Teodorescu prezintă zece deducții în legătură cu situația politică tensionată din Republica Moldova. Într-o analiză publictă pe pagina lui de Facebook, Oreste Teodorescu susține că „rușii au mutat strategic prinzând Moldova în menghină: Dodon face guvern cu Maia Sandu împotriva oligarhului Plahotniuc, controlat de mafie și servicii. Indiferent de rezultat, Moscova păstrează controlul butoanelor de la Chișinău”.

Jurnalistul consideră că România joacă cea mai dificilă carte, iar dacă Republica Moldova și Ucraina pierd parcursul european și nord Atlantic, atunci România va deveni cea mai expusă țară în fața agresiunilor rusești.

Iată analiza integrală a jurnalistului Oreste Teodorescu:

Deducții simple:

1. Plahotniuc este un oligarh asociat mafiei ruse, lobbyului evreiesc și conectat la un sistem ocult din România format din foști ofițeri ai serviciilor secrete.

2. Igor Dodon este marioneta Kremlinului, un anti-român convins și extrem de limitat neuronal.

3. Maia Sandu face parte dintr-o elită politică pro-occidentală și pro-românească. 

4. Federația Rusă este interesată de federalizarea Republicii Moldova vizând direct Transnistria și bazele militare sovietice de la Tiraspol.

5. Uniunea Europeană este dependentă de gazul rusesc, prin marii consumatori industriali din țările dezvoltate, conduse economic de Germania și se află intr-o poziție divergentă față de axa Londra-Washington.

6. Statele Unite sunt interesate ca Ucraina și Moldova sa facă parte din NATO.

7. Moldova se afla în zona tampon/gri care desparte lumea nord-atlantică de cea euroasiatică. Poate deveni avanpostul lumii occidentale, dacă intră în UE și NATO, sau poate deveni o țară anexată Federației Ruse, cu o imensă bază militară, care poate contrabalansa Scutul de la Deveselul, dacă Putin vrea să joace dur! 

8. România joaca cea mai dificilă carte fiind parte integrantă a aceluiași popor român aflat pe cele două maluri ale Prutului, dar și membru al alianței occidentale, în timp ce, geografic este atât de aproape de Rusia. Dacă Ucraina și Moldova ratează parcursul european și nord Atlantic, atunci România devine cea mai expusă țara in fața agresiunilor rusești.

9. Rușii au mutat strategic prinzând Moldova în menghină: Dodon face guvern cu Maia Sandu împotriva oligarhului Plahotniuc, controlat de mafie și servicii. Indiferent de rezultat, Moscova păstrează controlul butoanelor de la Chișinău.

10. Să nu uităm că în conformitate cu principiul vaselor comunicante, ce se întâmpla in Moldova se întâmpla în România și invers…”, a scris jurnalistul pe Facebook.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.