Viktor Orban, premierul Ungariei anunţat  că începând cu data de 15 septembrie, oricine va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat.Pe 15 septembrie intră în vigoare noua lege care pedepseşte trecerea ilegală a frontierei ungare cu până la 5 ani de închisoare.

Orban a criticat Comisia Europeană  pentru intenţia de a impune cote obligatorii de refugiaţi fără consimţământul şefilor de stat din UE.

‘Ne aflăm în faţa unei rebeliuni’, a declarat Orban după o întâlnire cu preşedintele grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber. Şeful executivului ungar a menţionat că unii refugiaţi refuză să coopereze cu poliţia maghiară, lucru ce este de asemenea ilegal.

Până acum s-a convenit că nu se vor lua decizii ce afectează întregul continent, iar ceea ce a propus preşedintele CE contravine acestei înţelegeri, a declarat şeful executivului de la Budapesta.

El a precizat că ţara sa respectă cu stricteţe acordurile Schengen, iar ‘faptul că Grecia a renunţat să respecte această legislaţie nu înseamnă că şi Ungaria trebuie să facă la fel’. În opinia lui Orban, problema refugiaţilor trebuie rezolvată pe teritoriul Greciei, prima ţară din Schengen unde aceştia ajung, iar dacă autorităţile de la Atena nu pot îndeplini această sarcină, atunci UE trebuie să le sprijine, inclusiv ‘cu forţe de apărare a graniţelor’.scrie agerpres.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.