Premierul Ludovic Orbn a declarat în Parlament  în cadrul „Orei premierului” că „În loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios să facă legături fără niciun fel de fundament între mine, ca premier, și activitatea unei societăți a statului despre care este adevărat că există o anchetă în curs.”

„Sunt uimit de subiectul pus în dezbatere, pentru care este utilizată procedura de chemare a premierului în fața Camerei Deputaților, pentru că mi se pare că nu are legătură directă cu activitatea mea de premier și prin care se încearcă crearea unei legături inexistente între mine și Guvernul pe care-l conduc cu o cercetare a unei instituții a statului.

În loc să ne concentrăm pe adevăratele priorități, PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios să facă legături fără niciun fel de fundament între mine, ca premier, și activitatea unei societăți a statului despre care este adevărat că există o anchetă în curs, și mă bucur că există. Asta este cea mai bună dovadă a faptului că instituțiile de justiție își fac datoria.

Nu mă așteptam din partea PSD să deschidă un astfel de subiect. Din ianuarie 2017, PSD a declanșat o adevărată luptă împotriva instituțiilor din domeniul Justiției, DNA. Măcelărirea legislației Justiției, Codurilor Penale, atacarea la CCR și invocarea de conflicte juridice de natură constituțională.

Faptul că azi avem instituții funcționale și că DNA anchetează faptele de corupție, este cea mai bună dovadă că PNL susține statul de drept, faptul că nimeni nu este mai presus de lege și că asigură funcționarea normală a instituțiilor Justiției, indiferent despre cine este vorba. (…) În ceea ce privește achizițiile, uitați-vă la achizițiile gurnamentale. Cu cât s-au făcut achiziții, achiziția de măști pentru elevi care au susținut examene s-a făcut cu 1,42 de lei pe bucată. Achiziția pentru persoane defavorizate care este contestată de o companie abonată la contracte cu Primăria Capitalei. Achiziția s-a finalizat la un preț unitar fără TVA de 0,61 de lei pe mască. Îmi pare că ne aflăm într o situație în care hoții, adică PSD, strigă hoții despre oameni care sunt deasupra oricăror bănuieli”, a declarat Ludovic Orban în Parlament.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.