Home Actualitate Nelu Tătaru: Mai avem două, trei săptămâni în care vom crește ca număr de cazuri,

Nelu Tătaru: Mai avem două, trei săptămâni în care vom crește ca număr de cazuri,

by Oana Stănciulescu

Ministrul  Sănătății Nelu Tătaru a declarat la Sibiu că în România mai avem două, trei săptămâni în care vom crește ca număr de cazuri și vor exista și decese.

„Există și o parte pe care o urmărim în evaluarea și previzionarea evoluției acestei pandemii la nivelul României. Este vorba despre distanțarea socială și izolarea voluntară la domiciliu.

Izolarea voluntară la domiciliu face parte din tratament. Izolarea voluntară la domicliu este acea parte care face ca numărul de cazuri să crească mai ușor, mai puțin, într-un număr mai constant.

De exemplu, un pacient sau un purtător sănătos ar putea să infecteze 5, 6 persoane, în loc de una, două, cât poate infecta într-o comunitate închisă cum este familia.

O evoluție fulminantă ține foarte mult de această izolare voluntară. Știu că este greu, repet, hai să dăm fiecare dintre noi un timp al nostru pentru viitor.

Mai avem două, trei săptămâni în care vom crește ca și numărde cazuri, vor exista și decese, dar trebuie să le gestionăm în limita în care putem gestiona o pandemie cu un „dușman” – dacă pot spune așa – necunoscut care are în acest moment doar un tratament simptomatic prin evaluare, până la descoperirea unui vaccin.”, a declarat Nelu Tătaru la Sibiu.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.