Home Actualitate MITURI despre corpul femeilor

MITURI despre corpul femeilor

by I. B.

Chiar dacă am păşit hotărât în secolul XXI şi ne punem problema pericolului reprezentat de Inteligenţa Artificială (AI) sau a necesităţii colonizării planetei Marte, femeile, sau mai bine spus organismul femeilor rămâne din anumite puncte de vedere un mister. De-a lungul timpului, societatea a creat şi păstrat numeroase mituri despre organismul femeilor. Unele dintre ele au fost infirmate şi sunt de mult uitate, pe când altele sunt neaşteptat de prezente în mentalul colectiv.

Prezentăm în continuare cinci mituri despre organismul femeilor care sunt încă prezente în societatea modernă:

 Antibioticele pot anula efectul pilulelor contraceptive

„Există chiar şi mulţi medici care cred în acest mit”, susţine Aaron Carroll, de la aceeaşi universitate, cel de-al doilea autor al cărţii „Don’t Swallow Your Gum”. Indiferent de alte variabile, pilulele contraceptive pot să dea greş în 1% din cazuri — rată de eşec care rămâne neschimbată indiferent dacă o femeie ia sau nu antibiotice şi indiferent de tipul acestora.

O posibilă excepţie ar fi rifampin, un antibiotic prescris împotriva tuberculozei. Conform studiilor clinice, rifampinul reduce nivelul hormonilor antisarcină stimulaţi de pilulele anticoncepţionale, dar nu este încă clar dacă efectul său este suficient de pregnant pentru a mări riscul de sarcină.

Femeile şi bărbaţii au nevoie în mod egal de somn

Un studiu realizat în 200, pe un eşantion de peste 6.000 de persoane, la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, ajungea la concluzia că femeile care dorm cinci ore sau mai puţin pe noapte, întâmpină un risc dublu de a suferi de hipertensiune prin comparaţie cu femeile care dorm cel puţin 7 ore în fiecare noapte. În rândul bărbaţilor nu a fost identificată o relaţie similară. De aici rezultă că femeile au mai multă nevoie de un somn odihnitor de cel puţin 7 ore pe noapte decât au bărbaţii.

Menopauza duce la scăderea drastică a libidoului

Un studiu detaliat asupra obiceiurilor sexuale din Statele Unite, coordonat în 1994 de sociologul Edward Laumann de la Universitatea din Chicago, ajungea la concluzia că aproximativ jumătate dintre femeile între 50 şi 59 de ani întreţineau relaţii sexuale de mai multe ori pe lună, ceea ce implică faptul că nu există nicio legătură directă între menopauză şi libidou.

O femeie nu poate rămâne însărcinată în timpul menstruaţiei

Deşi există o probabilitate redusă ca o femeie să rămână însărcinată în timp ce se află la menstruaţie, „atunci când este vorba de sarcină nimic nu este imposibil”, conform lui Aaron Carroll de la Universitatea din Indiana. Ovulaţia se poate produce la puţin timp după sau chiar în perioada de sângerare a ciclului menstrual, deschizând oportunitatea fecundării în cazul întreţinerii de relaţii sexuale neprotejate.

Integral pe Agerpres

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.