Home Actualitate Mircea Dușa se înfrățește cu armata de la Beijing: România dorește consolidarea cooperării militare cu China

Mircea Dușa se înfrățește cu armata de la Beijing: România dorește consolidarea cooperării militare cu China

by Ioana Popescu

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a declarat duminică, la Beijing, că între forțele armate române și cele chineze există o cooperare strânsă și de lungă durată, subliniind totodată că România dorește consolidarea cooperării militare cu China, informează agenția Xinhua, potrivit agerpres.

Vizita lui Mircea Dușa în Republica Populară Chineză, care se desfășoară în perioada 28 septembrie — 1 octombrie, are loc cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China.

Ministrul român s-a întâlnit duminică cu vicepreședintele Comisiei Militare Centrale, generalul Xu Qiliang, care a afirmat că România este una dintre primele țări care au stabilit relații diplomatice cu China. El a adăugat că Beijingul consideră România un prieten de încredere și un partener în Europa Centrală și de Est.

China acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor militare cu România, a afirmat Xu Qiliang, subliniind că țara sa dorește o consolidare a schimburilor și a cooperării cu România în scopul sporirii încrederii și a înțelegerii reciproce.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.