Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a explicat de ce Guvernul a decis ca TVA-ul la pachetele all-inclusive din turism sa scada de la 24% la doar 9%.

„In acest moment, daca cineva are cazare cu mic dejun, plateste un TVA de 9%. Dar daca se duce si la cina in acelasi hotel, plateste un TVA de 24%. Ce am facut noi acuma e ca daca o persoana are all inclusive sa plateasca 9%, va explic si de ce. Deci daca cineva se duce la un hotel si ia dejunul, plateste un TVA la 9%. Apoi se duce in afara hotelului la cina, de multe ori aceste restaurante sunt nefiscalizate si Ministerul Finantelor nu colecteaza deloc taxe. Deci mai bine sa colecteze 9% decat nimic”, a declarat Ioana Petrescu, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Pe aceasta logica demna de MISS GARLIC putea sa traga concluzia ca nu doar pachetele all inclusive, ci si pachetele cu pensiune completa / demipensiune ar fi avantajoase pentru stat ! Cine merge la ALL INCLUSIVE in Romania ? Baietii si fetele de bani gata , care vor sa se sparga in fite …

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.