Ministrul Nicolae Bănicioiu anunță că, săptămâna viitoare, se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ai medicilor, dar și cu premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru a găsi soluții de majorare a veniturilor medicilor, informeaza Realitatea.net.

„Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ai medicilor, dar și cu premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și sunt convins că vom găsi soluții pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune în care vom reuși și cred că am arătat în acești ani că îmi respect angajamentele!”, a scris sâmbătă pe Facebook ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

El își exprimă convingerea că „împreună — toate puterile statului” vor găsi o soluție pentru medici.

„Chiar dacă Înalta Curte a decis că medicii sunt funcționari publici, sunt convins că împreună — toate puterile statului — vom găsi o soluție pe care medicii o merită, pentru că fără un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca națiune”, spune Bănicioiu.

El subliniază că, de când este la Ministerul Sănătății, în fiecare zi a „observat, analizat și dezbătut problema salariilor medicilor și a personalului medical”.

„Am văzut în aceste zile reacția medicilor și voi face tot posibilul că meseria aceasta să primească respectul cuvenit. Ca medic, sunt alături de colegii mei, care lucrează zi de zi pentru binele tuturor pacienților, în condiții și cu salarii care nu reflectă importanța medicilor și a personalului mediu sanitar. Tot ca medic, știu câtă muncă și dăruire trebuie zi de zi, ora de oră, depuse de colegii mei pentru a-și îndeplini nobila misiune. Ca ministru, am luptat și am reușit, cu sprijinul premierului Victor Ponta și al colegilor mei, să deblocăm posturi, să redeschidem spitale închise de cei care acum vin cu soluții miraculoase, dar care nu au făcut nimic cât au fost la guvernare. Am reușit să majorăm veniturile la 1 ianuarie 2015 pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, dar mai sunt multe de făcut. Să nu uităm că Ministerul Sănătății a propus modificarea legii Sănătății pentru scoaterea medicului de sub statutul de funcționar public!”, mai scrie Nicolae Bănicioiu.

 

loading...

2 COMENTARII

 1. NU PUTEM SA GENERALIZAM DAR SUNT SI MEDICI CINSTITI DAR MAI PUTINI; DOMNILOR MEDICI FACETI PREA MULT CAZ ,E NORMAL SA PRIMITI SALAII DECENTE DAR TOT UNI NU VOR RENUNTA LA OBICEIURILE LOR. APROAPE TOTI AVETI CABINETE PARTICULARE SI LUCRATI SI LA STAT.BOLNAVI SUNT TRIMIS LA CABINETELE VOASTRE PARTICULARE,LUCRU DE CARE NU VORBITI DELOC;
  CITI BOLNAVI CU TRIMITERE LA SPECIALIST AU TREBUIT SA PLATEASCA?
  CITI DINTRE VOI AT-I BENEFICIAT DE MATERIALE FOLOSIBILE DIN SPITAL LA POLICLINICILE PARTICULARE
  VORBITI DE SPITALELE DIN EUROPA CA SUNT DOTATE,DAR NU SPUNETI CA ACOLO NU SA FURAT SIT S-A FURAT IN SPITALELE DIN ROMANIA ,DESI AT-I PRIMIT AJUTOARE MASIVE DUPA REVOLUTIE
  AR FI BINE SA VA MAI GINDITI INAITE DE A AMENINTA

 2. sa vi se dea salari mai mari dar sa nu mai luc

  rati si la stat si particulari,ca ne-ati furat destul pina acum
  nu sunteti nici unul muritor de foame precum spuneti
  de la mine ati luat spaga desi stiati ca peste citeva ore moare
  uni dintre voi ati depus juramintul de gaeba

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.