Home Actualitate Marea Neagră, transformată de turiști într-un WC imens/ Medicii îi contrazic pe oficiali: aveți grijă!/ Unde e cea mai bună apă de băiere, dar și cea mai rea!

Marea Neagră, transformată de turiști într-un WC imens/ Medicii îi contrazic pe oficiali: aveți grijă!/ Unde e cea mai bună apă de băiere, dar și cea mai rea!

by I. B.
Se pare că Marea Neagră a fost transformată într-un WC imens, după cum arată probele prelevate din apă, care au scos la iveală cantități mari de bacterii.
Turiștii din mai multe stațiuni pur și simplu folosesc marea pe post de toaletă și pun astfel în pericol sănătatea tuturor celor aflați pe litoral. Din acest motiv, în apă au fost descoperite concentrații mari de E.coli. Valorile erau de 1305 la 100 de ml, în condiţiile în care specialiştii au menţionat că o valoare de 250 reprezintă o calitate excelentă a apei de îmbăiere.
Cele mai mari cantități de  Escherichia coli au fost detectate în  stațiunea Eforie Nord.
Reprezentanții DSP Constanța susțin că a fost vorba de un episod pasager, iar îmbăierea este permisă în zona respectivă.
Medicii însă recomandă părintilor să fie atenti la copii, ca să nu înghită prea multă apă atunci când se bălăcesc.
Se știe faptul că bacteriile apar în cantitate mare în mare atunci când oamenii aruncă în apă alimente alterate, scutece murdare sau chiar uită să meargă la toaletele de pe plajă.
Pe de altă parte, toaletele și dușuirile de pe plajă sunt în număr mic, multe sunt murdare, nu pot fi folosite, fiind focare de infecție care emană un miros urât pe o suprafață mare de plajă.

O concentrație mai mare de E.coli a fost descoperită și la Mangalia, 641, dar și la Neptun.

Unde este cea mai bună apă de îmbăiere

Cea mai bună apă pentru îmbăiere, conform analizelor DSP Constanța, este în Vadu, Mamaia, Cap Aurora și Venus.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.