Home Actualitate O tânără româncă, remarcată de Chicago Business/ Georgia a fost recrutată de una dintre cele mai mari firme din Chicago

O tânără româncă, remarcată de Chicago Business/ Georgia a fost recrutată de una dintre cele mai mari firme din Chicago

by Oana Stănciulescu

Oriunde mergi în această lume găsești un român care a plecat din țară, el sau familia lui, înainte sau după 1989. Probabil, România este țara ai cărui cetățeni îi găsești pe toate continentele. Iar joburile la care se pricep sunt extrem de diverse – de la medicii din Franța sau Germania, la IT-iși risipiți în toate zările, economiști, ingineri, bucătari, constructori, îngrijitori, asistenți medicali. Și mai peste tot sunt apreciați pentru munca, seriozitatea și dedicarea lor. Presa din România îi vânează, le caută poveștile, pentru a le face cunoscute, ca o dovadă că oricât ar fi de greu, românii reușesc.

Tineri și mai puțin tineri, studenți de nota zece care au plecat din țară să studieze în străinătate, dar și mulți, foarte mulți tineri care s-au născut în țările în care au plecat părinții lor.

Unul din aceste exemple este Georgia Smeu, o tânără de 26 de ani, despre care zilele trecute a scris chiar Chicago Business, o publicație americană importantă. Părinții Georgiei au plecat din România – tatăl înainte de 1989, mama chiar în anii 90, și au reușit să se impună într-un mediu concurențial feroce, ambii fiind în funcții de conducere în sistemul bancar american. Fetele lor – Alexandra și Georgia au învățat în familie că trebuie să studiezi și să muncești pentru a răzbate în țara tuturor posibilităților. Și au făcut-o, fiecare urmându-și pasiunea.

Georgia, deși la început de drum, a reușit performanța să se angajeze la una dintre cele mai mari firme de contabilitate publică din Chicago, ORBA, care îi urează bun venit într-un articol din Chicago Business.

„Georgia va analiza fluxurile de numerar primite, va cerceta și va oferi soluții fiscale și va pregăti declarații fiscale pentru persoane fizice. Ea are experiență de lucru cu diverse agenții fiscale, inclusiv state, municipalități și Serviciul Fiscal Intern”, se arată în publicația americană.

Gerogia are o licență în contabilitate de la University Aurora, iar în prezent urmează cursurile unui master în contabilitate la una dintre cele mai bine cotate universități din SUA, University of Illinois Urbana Champaign GIES College of Business, de altfel locul de unde marile companii își recrutează personalul. Studenții cei mai merituoși sunt angajați încă de pe băncile școlii, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și cu Georgia.

 

 

Georgia este fascinată de România, țara părinților ei, pe care a vizit-o în urmă cu câțiva ani. Datorită părinților, știe limba română la perfecție, este pasionată de bucătăria românească, gătește în timpul liber, și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acolo unde îi sunt rădăcinile.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.