M10, asociatita infiintata de europarlamentarul Monica Macovei, a lansat un atat dur la adresa Partidului National Liberal pe care il considera „PSD 2”. Fostul candidat la alegerile prezidentiale acuza masurile propuse de liberali ca urmare a crizei provocate de fluctuatia raportului leu-franc elvetian de „populism”.

„Noul PNL este PSD 2. Prin măsuri populiste, profitând de drama unor oameni, PNL pune în pericol întreaga economie în schimbul unor voturi. Oamenii cu credite în franci elvețieni (CHF) trăiesc cu adevărat o dramă și au nevoie de solidaritatea noastră. Asta însă nu justifică măsuri aberante, care nu au nicio logică economică sau morală.

Lideri ai PNL au cerut astăzi stabilirea unui curs fix pentru francul elvețian sau derogarea de la plata creditelor în franci, pe fondul deprecierii leului în raport cu moneda elvețiană.

1. Să adopți soluția cursului fix este complet iresponsabil. Cine acoperă diferența dintre prețul real și cursul fix? Cine și pe ce criterii stabilește acest curs? PNL? PSD? Dacă stabilim un curs fix pentru francul elvețian, el se aplică doar celor cu credite sau poate oricine să cumpere franci? De ce nu stabilim un curs fix și pentru euro sau dolari? Oare câți politicieni și formatori de opinie, susținători ai intervenției statului sau Băncii Naționale, dețin credite sau active în CHF?

2. Să obligi băncile la derogare de la plata creditelor în franci este la fel de iresponsabil. De ce nu facem acest lucru și pentru cei cu credite în euro sau credite în dolari? La ce raport leu-CHF se ridică derogarea?

Efectul unor astfel de propuneri populiste este unul singur: toți românii vor ajunge să plătească din buzunarul propriu. Nu politicienii iresponsabili vor plăti, ci tot cetățeanul onest”, se arata in comunicatul M10.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.