Legea Defăimarii, propusă de Liviu Dragnea, a trecut de votul Comisiei Juridice, defăimarea fiind amendată cu până la 100 000 de lei. Inițiativa legislativă a trecut anterior de Senat și urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.

Legea  Defăimării se aplică și în cazul mesajelor postate pe Facebook.

Liviu Dragnea a declarat că  ține mult la această lege și  speră să fie adoptată de Camera Deputaților . Dragnea a declarat  că amenzile au fost majorate, torcmai pentru a fi descurajate defăimările.

Amenzi marite, la propunerea lui Dragnea: pana la 100 000 de lei

Faptele sau afirmațiile sunt sancționate cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizeaă un grup de persoane sau o comunitate”, se arata la Articolul 26 al Ordonanței de Guvern

In varianta adoptata de Senat proiectul prevedea ca defaimarea sociala s-ar putea sanctiona cu amenda de la 1.000 la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 la 60.000 de lei, daca vizeaza un grup social. Legea a trecut in Comisiile comune din Camera Deputatilor cu 17 voturi ”pentru” si 5 ”impotriva”.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.