Azi noapte, colegul nostru, Laurenţiu Solomon, a încetat din viaţă, la vârsta de  62 de ani. Ziarist din garda veche, Laurenţiu a fost unul dintre cei care au pus bazele primelor cotidiene din presa post-decembristă, printre care Ora, Evenimentul Zilei şi Gardianul.

 La „Bulina Roşie” a fost încă de la primul număr, în iunie 1992, fiind reporter, redactor şi publicist-comentator la Departamentul Social, secţia Conflicte de muncă – Sindicate. A fost unul dintre cei mai activi şi prolifici reporteri de teren, relatând de la mai toate evenimentele tumultoase de pe vremea când  sindicatele aveau curajul să-şi apere drepturile şi în stradă.
În ultimii ani, Laurenţiu devenise analist politic, fiind colaborator permanent la mai multe emisiuni de la B1 Tv şi Naşu TV. Dedicat meseriei, Laurenţiu Solomon a fost autorul a sute  de reportaje, relatări, anchete din domeniul social, fiind unul dintre cei mai buni reporteri de teren pe care i-a avut presa românească.
În calitate de membru cu drepturi depline al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind şi al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Laurenţiu Solomon a fost un apărător al libertăţii de exprimare şi al drepturilor jurnaliştilor.
Biroul Executiv al SJ MediaSind transmite condoleanţe  familiei îndoliate.
Dumnezeu să-l odihnească!
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind                                          Bucureşti,13 februarie 2016
 
Preşedinte, Cristi Godinac
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.