Home Actualitate Klaus Iohannis, în SUA! Ce agendă are șeful statului

Klaus Iohannis, în SUA! Ce agendă are șeful statului

by S. Z.

Klaus Iohannis participă, în perioada 24 – 26 septembrie, la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Președintele Iohannis va susţine un discurs și va participa la Forumul Politic cu tema „Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă”.

Preşedintele Klaus Iohannis, în calitate de şef al delegaţiei României, va susţine miercuri,  în jurul orei 9:15 (ora locală), declaraţia naţională în plenul Adunării Generale.

Preşedintele României va participa și la Forumul Politic la Nivel Înalt pe tema ”Accelerarea implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”.  Preşedintele Iohannis va susţine tot miercuri, 25 septembrie, o intervenţie în cadrul sesiunii tematice ,,Leaders Dialogue 5 – Partnerships for Sustainable Development”, care se va desfăşura între 15:00-16:00.

Programul vizitei care se va încheia joi mai cuprinde o serie de evenimente formale consacrate în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale ONU.
”Participarea la recepția de bun-venit oferită de Secretarul General al ONU în onoarea șefilor de delegații, la recepția oferită de Președintele Consiliului European, Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, precum și la recepția oferită de Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, cu prilejul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. În marja participării la Adunarea Generală a ONU, Președintele României va avea și o serie de întâlniri bilaterale, detalii despre acestea urmând să fie comunicate ulterior”, anunță administrația prezidențială.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.