Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru astăzi partidele la consultări, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către Ludovic Orban.

Președintele se va consulta, de la ora 16:00 cu delegaţia PNL, de la ora 16:30, cu delegaţia PSD, de la 17:00, cu delegaţia USR, de la 17:30, cu delegaţia UDMR, de la 18:00, cu delegaţia PMP, de la ora 18:30, cu delegaţia ALDE, de la 19:00, cu delegaţia grupului Pro Europa şi de la 19:30, cu delegaţia Grupului minorităţilor naţionale.

“Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația este pe cât de simplă, pe atât de clară. Regulamentul activităților comune din Parlament, pentru Cameră și Senat, prevede un termen de 15 zile, termen în care trebuie să se pronunțe Camerele reunite asupra propunerii de Guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. În esență, știm, am spus și ieri – se datorează, această situație, PSD-ului. Din cauza PSD-ului, care a boicotat ședința de ieri, nu s-a putut da un vot. În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj, or un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim în această situație. De aceea, am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban. În consecință, voi convoca consultări cu partidele parlamentare, consultări care vor începe mâine, la ora 16:00, și se vor termina tot mâine, în jurul orei 20:00, după care voi veni în fața națiunii și voi face o declarație prin care informez ce s-a discutat și care sunt concluziile mele”, a afirmat, marţi, președintele Iohannis.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.