Implicarea lui Ion Iliescu în evenimentele din 13-15 iunie 1990 ar fi dovedită de un document ascuns de anchetatori. Iliescu ar fi ordonat 2.200 de fiole lacrimogene au fost lansate asupra populației Capitalei, susține EVZ.

 

Conform Planului strict secret de evacuare a Pieței Universității, întocmit la 12 iunie 1990, ca urmare a ordinului verbal dat de Președinele ales al României, Ion Iliescu, rezultă că acoperirea legală a abuzurilor comise în 13 iunie, la scoaterea manifestanților din piață a fost asigurată de procurorul militar Mugurel Florescu.

Astfel, piața trebuia ocupată începând cu ora 05.30 de 4-5.000 de oameni ai muncii, până la normalizarea circulației pietonale și auto, dar cel care era responsabil cu îndeplinirea misiunii, N.S.Dumitru, „a dispărut de la sediul FSN, lăsând-o la conducere pe secretara sa d-na Dragg”.

Integral pe evz

loading...

1 COMENTARIU

  1. Exista documente -inscrisuri, inca ascunse presei si opiniei publice interne si internationale!
    In perioada 1992-1996 intre misiunea diplomatica romana de la Budapesta si biroul lui Ion Iliescu comunicarea (STS inca nu se nascuse) era realizata pin telefonul ambasadei federatiei ruse din capitala ungara!
    Parte din inscrisuri -ca de pilda NOTA TELEFONICA semnata de gen. Gusa, au disparut de la dosar, insa copiile unora se afla la indemana unor magistrati care s-au vanturat ani de zile pe culoarele parchetului miltar dar si ICCJ!
    Dosarul 35/P/1996 a fost plin de inscrisuri -nici azi nu este pus pe rol, dar multe, probabil in jur de 900 de file, au disparut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.