Procesul de detoxifiere ajută la eliminarea substanțelor nocive din organism, iar rezultatul constă în îmbunătăţirea tonusului general, în pierderea kilogramelor nedorite şi în recuperarea mai rapida din eventualele afecţiuni existente.

Infuziile pot fi folosite până la trei săptămâni, fără să adăugați zahăr sau îndulcitori. Le puteți bea dimineața, în locul cafelei.

  1. Infuzie de coada calului

Ceaiul de coada-calului are acţiune antimicrobiană şi ajută organismul să elimine toxinele din sânge. Se obţine din cinci linguriţe cu plantă uscată la un litru de apă. Ceaiul de coada-calului se prepară sub forma unui decoct şi se bea pe parcursul întregii zile.

  1. Infuzie de cimbru

Cimbrul de grădină este recomandat, în special, în cazul curelor de slăbire drastice, pentru a energiza organismul. Fierbeţi 30 de vârfuri crude de cimbru în 250 ml de apă şi beţi în fiecare dimineaţă câte o cană cu ceai. Poate înlocui cu succes cafeaua. Efectele sunt imediate: mai multă energie, putere de muncă şi tonus ridicat.

  1. Infuzie de frunze de căpșuni

Când toxinele rămân în organism și provoaca acumularea șiexcesul de acid uric sau gută, frunzele de căpșuni poate fi soluția perfectă.

Pentru a face această infuzie se amestecă părți egale de frunze de mentă, frunze de afine, frunze de podbal și, desigur, frunzede căpșuni; acest amestec poate fi o băutură diureticăexcelentă. Se bea un pahar de ea pe zi.

  1. Infuzie de soc

Dacă vă place aroma de soc, veţi îndrăgi acest ceai. Este indicat în timpul unei cure de slăbire, pentru că este un diuretic şi un laxativ uşor, ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. Se bea aproximativ un litru de ceai pe zi. Îl puteţi prepara dimineaţa pentru întreaga zi. La un litru de apă aveţi nevoie de şase linguri cu flori de soc uscate. Ceaiul se prepară prin infuzie, se toarnă apa clocotită peste flori şi se lasă vasul acoperit 10-15 minute. Are un gust foarte bun dacă îl beţi neîndulcit şi adăugaţi felii de lămâie.

Sursa – doctorulzilei.ro, ampress.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.