Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD după de Camera Deputaților a adoptat tacit inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea de autonomie Ținutului Secuiesc.

Declarația președintelui:

Jó napot kívánok PSD.

Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă o autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce eu și Guvernul ne luptăm să scăpăm de această pandemie, PSD se luptă ca să dea Ardealul ungurilor.

Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?

Vedeți dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică. Acuma se înțelege mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca această majoritate pesedistă să hotărească. Până sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Senatorii au fost convocați în ședință, de la ora 14 privind proiectul autonomia Ținutului Secuiesc.

Legea a fost adoptată tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților. Adoptarea tacită presupune că legea nu a ajuns pe ordinea de zi, pentru a putea fi adoptată sau respinsă, și trece de prima cameră a Parlamentului fără să fie votată de deputați. Senatul este cameră decizională, iar partidele parlamentare anunță că vor respinge proiectul inițiat de trei parlamentari UDMR.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.