Așa cum am afirmat și în luna mai 2014, nu mai există niciun dubiu asupra faptului că actualul prefect al județului Harghita este garantul arborării steagului secuiesc pe clădirile publice al statului român. Dacă în județul Covasna au fost schimbați deja trei prefecți care au îndrăznit să aplice legea în cazul steagului secuiesc, în județul Harghita prefectul Jean-Adrian Andrei rezistă în funcție tocmai din cauza refuzului său de a aplica legea.

În ciuda faptului că steagul secuiesc este arborat pe zeci de instituții publice din județ, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, refuză de mai bine de un an să demareze procedurile legale pentru aplicarea legii. Asta în timp ce în județul Covasna exista deja mai multe sentințe definitive și irevocabile în acest caz iar în județul Harghita s-au câștigat deja primele procese după ce fostul prefect Corneliu Grosu, care a refuzat și el să aplice legea, a fost pensionat și astfel s-au dat drumul proceselor pentru aplicarea legii.

Premierul Victor Ponta a schimbat deja trei prefecți în județul Covasna, la cererea UDMR, tocmai pentru că au aplicat legea în cazul steagului secuiesc. Menținerea în funcție a prefectului Jean-Adrian Andrei reprezintă o bătaie de joc la adresa legii și a Constituției României.

sursa- dantanasa.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.