Inspectoratul General al Poliţiei Române afirmă că poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve.

Nemulţumirile, spune IGPR, şi le pot exprima în timpul liber, conform prevederilor legale, potrivit Mediafax.

„Conducerea Poliţiei Române, atât la nivel central, cât şi la nivel local se află într-un permanent dialog cu organizaţiile sindicale reprezentative. Activitatea poliţistului este strict reglementată de către prevederile Legii 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, ale Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului şi ale HG 991/2005 privind aprobarea Codului de Etică şi Deontologie a Poliţistului”, se arată într-un comunicat al IGPR emis agenţiei Mediafax.

Aceste acte normative prevăd faptul că serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu, iar poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve, explică Poliţia Română.

„De asemenea, poliţistul are datoria de a răspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, să se sesizeze despre orice încălcare a legii, având obligaţia să intervină cu promptitudine pentru soluţionarea acesteia, în conformitate cu prerogativele specifice funcţiei publice pe care o deţine. Poliţiştii îşi pot exprima nemulţumirile, în timpul liber, conform prevederilor legale în vigoare”, subliniază sursa citată.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii îşi reduc activitatea, începând de luni nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, pentru că sunt plătiţi doar 75 la sută, astfel că îşi vor limita activitatea la 75 la sută.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.