Deputatul PNL Daniel Zamfir pare să fi fost direct interesat să promoveze Legea “Dai casa înapoi şi scapi de credit”. Coincidență sau nu, fratele său Theodor-Cosmin Zamfir a primit la începutul anului o somaţie din partea Credit Europe Bank de a-şi plăti partea restantă din creditul de 720.000 de Euro, garantat cu două bunuri imobiliare, scrie flux24.ro.

În 25 mai 2015, deputatul Daniel Zamfir depune la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor proiectul Legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, act normativ gândit şi elaborat de Gheorghe Piperea, un avocat cu alte 800.000 de Euro datorii la bănci.

Au loc dezbateri în comisiile de specialitate. Inițiatorii resping ideea restrângerii aplicării legii exclusiv persoanelor în nevoie, invocând argumentul că astfel s-ar crea o discriminare neconstituțională.

Zamfir dă în judecată banca pentru a amâna executarea silită

În luna iulie 2015, Theodor-Cosmin Zamfir cheamă în judecată Banca Credite Europe pentru caracterul abuziv al clauzelor contractuale, astfel încât să suspende procedura de executare silită.

În 25 octombrie, proiectul de lege este depus la Senat. Cu o grabă suspectă legea este adoptat a doua zi.

Senatul redactează rapid raportul şi îl trimite Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, În doar 14 zile comisiile de buget, finanţe, bănci trimit punctele de vedere, care ciudat coincid în 99% cu cea ce au primit, fără modificări.

Fratele deputatului, în calitate de contestator se judecă cu intimata Credite Europe Bank, reprezentat prin Mandatar Societatea de colectare Recuperare Creanţe CRC SRL la Judecătoria Buftea. În 18 noiembrie obţine o nouă amânare. Au loc trei termene de judecată din iulie până în noiembrie.

Integral pe www.flux24.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.