Fostul premier liberal-democrat Vlad Filat va rămâne în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile, după ce a fost reținut inițial pentru 72 de ore.

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale din Academia Română, a declarat pentru Digi24 că „arestarea lui Vlad Filat nu va fi un episod geopolitic, nu va avea drept consecință schimbarea axei geostrategice a Republicii Moldova.”

Democrația Republicii Moldova e fragilă, totul e fragil într-un stat precum Republica Moldova, statul însuși e extrem de fragil. În Republica Moldova legătura între bani și putere este atât de puternică încat orice gest care se întâmplă din orice domeniu are conotații politice. Dacă această arestare poate avea conotații politice, dincolo de aceste conotații nu va avea ca efect resetarea alianței de guvernare de la Chișinău, nici măcar anticipate, prin urmare Republica Moldova va rămâne cu o alianță de guvernare orientată proeuropean. Republica Moldova va trece testul arestării unui fost premier”, a punctat Dan Dungaciu, la Digi24.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.