Fostul șef al SRI, Costin Georgescu,  a spus  că declarațiile din SUA ale Vioricăi Dăncilă strică relațiile bune ale României cu țările arabe, inclusiv cu cele care găzduiesc bazele unor organizații teroriste. „Asta ne creează dușmănii, care nu știi unde duc”, a declarat Costin Georgescu la Realitatea TV.

„Declarația respectivă ne creează probleme care, mie, ca fost director al unui serviciu de informații, vă spun sincer că mă face să îmi fie frică de alte posibile aspecte pe termen lung. Mă refer la următorul lucru. Începem să ne stricăm relațiile cu țările din zona respectivă și să nu uităm că acolo se găsesc și bazele unor organizații teroriste. Noi am fost întotdeauna evitați pentru că am știut să ținem echilibrul, am avut o relație foarte bună cu Israelul, dar și cu țările arabe, inclusiv cu Palestina. Noi avem o ambasadă a Palestinei la București și nu de acum, ci de ani de zile”, a spus Costin Georgescu la Realitatea TV.

„Acest echilibru este extraordinar de necesar. Pe timpul lui Ceaușescu, România a avut rol de mediator între țările respective. Stricăm acum un lucru și asta îți creează dușmănii, care nu știi unde se duc. Dacă vor muta multe țări ambasada, ne vom muta și noi, dar nu trebuie să fim cap de lance, nu suntem SUA, China sau Rusia să intrăm în jocuri de felul acesta… Nu se face așa ceva. Este o greșeală imensă. Ne-au dat deja semnale două țări serioaseIordania, un stâlp de stabilitate în zona respectivă, și Marocul, un stâlp de stabilitate în nordul Africii. Sunt două semnale de care trebuie să ținem seama. Și doamna prim-ministru spune că nu are nicio implicare… Cum așa? Este culmea, e ceva incredibil. Sau crede că suntem un popor de proști… Părerea mea este că ce spune domnia sa nu spune de la ea, ci primește ordine de la domnul Dragnea”, a mai spus Costin Georgescu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.