Ordonanta Dragnea prin care traseismul alesilor locali era permis timp de 45 de zile a oferit ocazia PSD sa racoleze primari din randul Opozitiei, promitandu-le – de cele mai multe ori – fonduri guvernamentale. Cand mirajul financiar nu a avut efectul scondat, social-demcoratii au recurs la altfel de metode de persuasiune, pana cand primarii, liberali, democrat-liberali sau independenti, au acceptat inregimentarea intr-una dintre formatiunile conduse de PSD.

Pentru racolarea primarul comunei galatene Ivesti, social-democratii lui Victor Ponta par sa fi mobilizat resurse impresionante, demne de o cauza mai buna. Cand fondurile promise din visteria Guvernului n-au reusit sa-l determine pe independentul Marcel Gheoca sa semneze adeziunea la Partidul Social Democrat, Puterea a pus in functiune institutiile de forta aflate in subordine: de la celebrii mascati si pana la inspectorii de control financiar, toti lucratorii serviciilor capabile sa emita amenzi au trecut pragul institutiei conduse de Gheoca, ne-au declarat surse din cadrul Primariei.

Insa nu doar primaria din Ivesti a fost supusa perchezitiilor dispuse de institutiile de forta. Conform unor informatii furnizate de apropiatii edilului, locuinta acestuia, a socrilor, a parintilor, precum si sediul firmei al carei actionar este au fost perchezitionate si amendate.

Cu afacerea aproape suspendata si in plina investigatie anticoruptie, independetul Gheoaca si-a reorientat optiunile politice si si-a anuntat public simpatiile social-democrate.

Carnetul de partid nu i-a adus primarului doar „intrarea la guvernare”, ci si mai multa liniste. Atat in primarie, unde consilierii PSD au castigat un partener, cat si in business, acolo unde controalele si amenzile au devenit istorie.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.