Home MediaMedia Estimări. Alianța stângii câștigă alegerile legislative din Franța / Coaliția lui Macron, pe locul doi / Extrema-dreaptă a lui Le Pen, pe trei

Estimări. Alianța stângii câștigă alegerile legislative din Franța / Coaliția lui Macron, pe locul doi / Extrema-dreaptă a lui Le Pen, pe trei

Distribuția voturilor între partide

by George Avram

Alianța formată de stânga radicală, socialiști, ecologiști și comuniști a câștigat alegerile legislative din Franța cu 180-205 locuri în camera inferioară a parlamentului, arată estimările publicate după al doilea tur de scrutin de duminică, citate de Reuters.

Blocul centrist al președintelui Emmanuel Macron se clasează pe locul doi cu 164-174 de locuri, urmat pe locul trei de extrema-dreaptă a lui Marine Le Pen, cu 130-145 de locuri.

Jordan Bardella, liderul formal al RN, a deplâns „alianța dezonoarei” care „privează poporul francez de o politică de redresare”.

Alegerile parlamentare franceze au fost o victorie a Noului Front Popular (NFP) și trebuie astfel să unească majoritatea francezilor, a declarat duminică liderul socialist francez Olivier Faure, în urma victoriei neașteptate a NFP în alegeri.

„Vom avea o singură busolă: programul Noului Front Popular”, le-a spus Faure susținătorilor, adăugând că politica președintelui francez Emmanuel Macron nu trebuie continuată și că contestata sa reformă a pensiilor trebuie anulată.

Distribuția voturilor între partide:

Alianța stângii Noul Front Popular: între 68 și 74 de locuri pentru Franța Nesupusă a lui Melenchon, între 63 și 69 de locuri pentru Partidul Socialist, între 32 și 36 de locuri pentru ecologiști.

În tabăra prezidențială Ensemble, partidul Renaissance ar președintelui ar obține între 95 și 105 mandate, MoDem între 31 și 37, iar Horizons între 24 și 28.

În ceea ce privește Adunarea Națională (RN) și aliații săi, RN ar obține între 120 și 136 de locuri, iar fracțiunea partidului Les Républicains aliată cu partidul lepenist, între 12 și 16 locuri.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.