Home Actualitate Elevii din 19 județe au rămas fără transport gratuit/ Protest în fața Ministerului Educației/ Elevii cer demisia ministrei

Elevii din 19 județe au rămas fără transport gratuit/ Protest în fața Ministerului Educației/ Elevii cer demisia ministrei

by George Avram

Elevii au ieșit în stradă pentru a-și apăra drepturile încîlcate de autorități. Elevii din 19 județe au rămas fără transport gratuit, ceea ce i-a determinat să  protesteze în fața Ministerului Educației. „E un drept fundamental să ajungi la școală”, au transmis aceștia autorităților care se prefac că nu știu acest lucru.
Așa se face că în prima zi de școală, zeci de elevi au protestat în fața Ministerului Educației. De astăzi, elevii trebuie să-și achite abonamentele la transport pentru că firmele nu le mai asigură gratuitatea.

Transportatorii dau vina pe o hotărâre de guvern neclară care privește sursa de finanțare.

Elevii rămași fără transport gratuit cer demisia Ministrului Educației, Ligia Deca

Pe 29 decembrie, Guvernul a aprobat o hotărâre de guvern cu noul mecanism prin care elevii navetiști, care locuiesc în județe unde Consiliul județean nu are contract cu un operator de transport rutier, să poată primi sume forfetare.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.