Home Actualitate Elena Udrea: Traian Băsescu putea fi INTERCEPTAT, când era preşedinte

Elena Udrea: Traian Băsescu putea fi INTERCEPTAT, când era preşedinte

by George Avram

Elena Udrea a făcut, luni, precizări după ce jurnalistul Ion Cristoiu a dat publicităţii un fragment din jurnalul acesteia, în care dezvăluia că Alina Bica a semnat, în 2011, un mandat cerut de SRI pentru interceptarea lui Dan Andronic.  Udrea scria, în jurnal, că Andronic vorbea „des la telefon” cu Traian Băsescu, pe vremea când era şef al statului.

„Cu el ( cu Dan Andronic n.n) a fost o poveste mai demult. Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. El vorbea des cu Preşedintele la telefon. L-am întrebat pe Preşedinte dacă ştie. Nu ştia. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut inițial. Apoi au spus că au retras mandatul. Am verificat, nu era adevărat. I-am transmis Preşedintelui. I-a chemat din nou. Pînă la urmă au oprit ascultările, care nu aveau nici un temei legal. „, potrivit RTV.

 Udrea a dat explicaţii pe această temă, luni, la plecarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, spunând că telefoanele lui Traian Băsescu puteau fi interceptate, în perioada în care acesta era preşedintele României.

La câteva ore însă, Udrea a nuanțat declarația – nu știa de la Bica de interceptarea telefonului lui Andronic.
„Am corectat informaţia referitor la faptul Alina Bica mi-ar fi spus. In al doilea rând, nu este vorba de 2011. Relevant mi s-a părut la momentul acela, în 2014, că preşedintele României în funcţie putea să fie ascultat. Nu conta contextul ascultării lui Andronic, lui X sau lui Y, ci că preşedintele României în funcţie la acea vreme ar fi putut să fie ascultat.(…)
Nu cred că preşedintele României, indiferent cum se numeşte, Băsescu, Iliescu, Iohannis, Constantinescu, trebuie să fie interceptat, iar apoi puse interceptările prin diverse locuri„, a declarat Elena Udrea.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.