Liderul PSD Liviu Dragnea a  fost întrebat dacă în eventualitatea câștigării alegerilor parlamentare Victor Ponta va fi propus pentru funcția de premier. Dragnea a declarat că PSD va propune „un candidat care va fi greu de refuzat de către președintele Iohannis”.

„Dacă — și cred că vom câștiga alegerile și locale și parlamentare și vom face majoritate la toamnă — PSD-ul va propune un candidat pentru prim-ministru care va fi greu de refuzat de către președintele Iohannis și care va putea să formeze un guvern performant care încă o dată o să trebuiască să o ia, să ia România mai de jos, așa cum în general a făcut-o PSD-ul mereu, și o să o pună din nou pe o cale de dezvoltare stabilă, așa cum s-a întâmplat în toate perioadele în care PSD-ul a fost la guvernare și mai ales în ultima perioadă în care au fost guverne conduse de Victor Ponta”, a spus Dragnea.

Totodată, întrebat când îl va „lăsa” pe Victor Ponta să revină la conducerea partidului, Dragnea a afirmat că „deocamdată” el este susținut de către pesediști pentru funcția președinte al partidului la fel ca atunci când a fost ales și că respectiva funcție „nu se lasă, nu se dă, nu se face cadou”.

„În PSD funcția de președinte nu se lasă, nu se dă, nu se face cadou. La noi este o procedură amplă prin care președintele este ales de către toți membrii. Deocamdată, spun deocamdată pentru că nimeni nu e ales pe viață, exercit această funcție și se pare că susținerea mea în partid este la fel de mare ca atunci când am fost ales”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea și Victor Ponta au participat joi, în județul Olt, la întâlniri cu membri de partid la Caracal, Slatina și Balș.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.