Home Justitie Dosarul Nadăș s-a redeschis: Percheziții DNA după ce un sat întreg a fost retrocedat

Dosarul Nadăș s-a redeschis: Percheziții DNA după ce un sat întreg a fost retrocedat

by George Avram

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţă, la două cabinete notariale din Arad şi la un ocol silvic din satul arădean Nadăş care aparţine familiei Colţeu, cea care a câştigat în instanţă 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul satului, potrivit mediafax.

Acţiunea anchetatorilor este coordonată de DNA – Serviciul teritorial Timişoara.

Conform unor surse judiciare, procurorii anticorupţie din Timişoara au suspiciuni cu privire la un dosar în care se vorbeşte despre abuz în serviciu în ceea ce priveşte restituirea satului Nadăş din judeţul Arad.

Presa a  semnalat faptul că judecătorii din Arad au decis ca foştii moştenitori ai grofului Iosif Grosz să primească 8700 de hectare, adică satul Nadăş, inclusiv cu cimitirul şi biserica.

Dan Tănase a scris pe blogul lui că satul a fost restituit unor falși urmași, iar în urma unei analize a testamentului lăsat de soţii Grosz, se poate constata că Weisz Sara care apare în Certificatul de calitate de moştenitor autentificat ca fiind soră a defunctei Grosz Helena nu este nominalizată în testament.
Mai mult decât atât, potrivit jurnalistului, certificatul de calitate constituie un fals grosolan, urmârindu-se prin această manieră ca falşii moştenitori să intre ilicit în posesia unei averi fabuloase de peste 8700 hectare. Însă toate aceste aspecte au fost ignorate de către instanţe la nivelul celor două grade de jurisdicţie, fond si recurs, hotărârile pronunţate nefiind date în numele legii ci în numele fărădelegii.

Percheziţiile de marţi dimineaţă au loc la două cabinete notariale din municipiul Arad, precum şi la un ocol silvic din satul Nadăş care aparţine familiei Colţău, cea care a câştigat în instanţă retrocedarea a peste 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul satului.

În 2006, Judecătoria Ineu a admis o plângere a soţilor Viorica şi Mihai Colţeu prin care se cerea anularea unor hotărâri din 2005 ale Comisiei judeţene şi Comisiei locale Tauţ pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Instanţa a dispus reconstituirea în favoarea reclamanţilor a dreptului de proprietate în natură pentru suprafaţa totală de 8.762 hectare de teren şi pădure, împreună cu clădirile sau alte construcţii aflate pe acestea.

Iniţial, atât Comisia locală Tauţ, cât şi Comisia judeţeană Arad au respins cererea de reconstituire a dreptului de proprietate privată formulată de soţii Colţeu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.