Home Actualitate Domnilor prezidențiabili, de ce dracului vă mai bateți să fiți președinți?

Domnilor prezidențiabili, de ce dracului vă mai bateți să fiți președinți?

by Lucian Avramescu

Revin asupra îndrăznețelor și caraghioaselor mele întrebări de ieri: 1. Ce decizie veți lua în privința gazelor de șist ?  2. Veți vinde aurul din Apuseni, sau îl veți lăsa în banca pământului, moștenire fiilor?

Nu mi-a răspuns nimeni, fiindcă, așa cum îmi scrie un cititor fidel, sunt întrebări care, sub aparența nevinovăției, taie. Ce taie? Dacă răspunde un candidat la președinția României că el lasă aurul urmașilor, să aibă și ei ce scoate din pământul patriei, se sinucide?  Își taie toate șansele, fiindcă aurul e deja amanetat sau donat sau vândut? Supără niște forțe atât de mari încât își retează macaroana președinției, fiind scos rapid pe tușa unde ședem noi, alde gură cască? Păi dacă președinția nu te lasă să spui măcar atât despre țara ta, de ce dracului vă mai bateți să fiți președinți? Președinții cui? Președinți-paiață? La fel și cu gazele de șist. Muțenie pe linie. Ce să mai vorbim de candidații, doi, cu șanse! Nu scot un diftong! Campania prezidențială nu răspunde la nicio întrebare reală. Campania arată pisici negre, scoate, cu zgârcenie, câte un oscior de schelet din dulapuri aparent sigilate, lumea se zgâiește la cine a fost mai hoț decât alt hoț. Inclusiv marele inchizitor poate fi așezat ușor în lista cu premianți la hoție. Dacă suntem o țară prădată la drumul mare, în care nici măcar aspiranții la președinție nu ne dau măcar iluzia că vom evada din pușcăria coloniilor, de ce să mai alegem?

Reiau, pentru domnii Ponta și Iohannis, de astă dată, întrebările mele de ieri. Distinși domni, cum priviți soarta utimelor resurse ale României, ce veți face în fața vânzărilor pe nimic, vânzări care, de 25 de ani, nu se mai opresc, aurul din Apuseni și gazele de șist sunt subiecte care trebuie lămurite în campanie sau vă veți pronunța abia după ce unul sau altul va fi ales?

P.S. Majuscula de ieri n-a dispărut din greșeală!

NR. Articol publicat pe ampress.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.