DNA reactioneaza dupa ce in presa au aparut stenograme din dosarul lui Marian Vanghelie in care apar si numele jurnalistului Rares Bogdan si al presedintelui Klaus Iohannis.

Procurorii precizeaza ca redarea, in cuprinsul referatului, a unor afirmatii ce ii apartin lui Marian Vanghelie, care cuprind elemente esentiale pentru solutionarea propunerii de arestare, este impusa de dispozitiile legale.

DNA noteaza ca, potrivit legii, procurorul trebuie sa indice si sa motiveze in cuprinsul referatului prin care propune o masura preventiva cazul prevazut de lege care impune arestarea preventiva a inculpatului.

Incercarea de a determina o persoana sa dea declaratii nereale organelor judiciare, promitandu-i ca va interveni pentru inchiderea dosarului si indicand persoanele la care urma sa se faca interventia pentru a face afirmatiile credibile reprezinta un caz de arestare potrivit art. 223 alin. 1 lit. b Codul de Procedura Penala. In acest context, prezentarea in cuprinsul referatului a unor afirmatii ale inculpatului, care cuprind elemente esentiale pentru solutionarea propunerii de arestare, este impusa de dispozitiile legale mentionate”, se subliniaza in comunicatul de presa.

 

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, sambata, arestarea preventiva a primarului Marian Vanghelie si a varului sau, Mircea-Sorin Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.