Secretatul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, a anunţat  primele rezultate ale analizelor dezinfectanților Hexi Pharma.

Strâmbu a declarat că la toate produsele analizate sunt neconforme, la unele diferenţe sunt marcante, de 10 ori, la altele sunt mai mici. Este vorba de 14 produse.

Conform acestuia la clorura de amonie, pe eticheta substanţa activă avea o concentraţie de 15%, iar valoarea măsurată era de 5,18%.

La un produs pe bază de iod, concentraţia pe etichetă era de 10%, în timp ce analize au arătat o concentraţie de 7,41%, iar la un alt produs pe ambalaj era trecut o concentraţie de 12%, în timp ce din analize a reieşit că este diluat de 10 ori, având o valoare măsurată de doar 1,23%

Potrivit secretarului de stat, tot astăzi s-a finalizat şi controlul efectuat de Inspecţia Sanitară de stat la firma Hexi Pharma şi s-a decis s-a decis retragerea din spitale a produselor neconforme, retragerea care urmează să se facă în cel mai scurt timp posibil.

Secretarul de stat a anunţat că firma Hexi Pharma a fost amendată cu 40.000 lei.

Guvernul nu exclude deschiderea unui proces civil împotriva Hexi Pharma, după ce testele oficiale prezentate miercuri au arătat că substanţele biocide sunt neconforme, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.