Declarațiile celor care au reuțit să scape cu viață din  incencediul de la clubul Colectiv sunt dramatice.

„Nu aveam aer. Ne-am lăsat pe jos. Am un prieten care este ars pe spate, sper să scape. Mirosea a carne arsă. Mă căţăram pe cadavre şi încercam să ies afară”, a declarant  pentru Romania TV un tânăr care s-a aflat în club.

O altă persoană aflată la concert a relatat momentul începerii incendiului pentru Digi24: „S-au aprins nişte lumânări din acelea de tort, ca de nuntă, de ard. Au aprins niste lumânări ca de tort, două pe o parte, două pe alta. Două s-au stins normal, celelalte două din partea dinspre spre scenă au aprins tavanul. A coborât focul pe stâlp, atunci oamenii au ieşit în panică, ne-am grăbit către ieşire, după care s-a întâmplat o vâlvătaie enormă, a ars tot tavanul. Am simţit o căldură năprasnică, m-am ferit, am avut noroc că am avut o sticlă de bere în mână, am vărsat-o pe mine şi în acest fel, iată-mă, trăiesc. (Ultimele imagini pe care mi le amintesc sunt, n.r.) căţărându-mă pe oameni şi încercând să ies afară”.

„Ambulanțele erau aici afară, noi eram înăuntru. E ceva de mers până acolo. Mulți oameni care țipau și erau plini de răni. Și am început să luăm oameni și să-i aducem aici, afară”, au fost primele cuvinte ale au Wilmark, fostul jurat al emisiunii „Dansez pentru tine”.

Şi Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, se afla în clubul Colectiv în momentul în care a izbucnit incendiul de vineri seară, însă artistul se află în afara oricărui pericol.

Un alt martor a spus: „După vreo jumătate de oră au dat cu nişte artificii şi au sărit scântei pe un buret care era pus pe un stâlp. A luat foc şi toată lumea s-a îmbulzit spre ieşire, dar atunci au început să se calce în picioare, să cadă. A fost cumplit, era o nebunie, toată lumea ţipa, se împingea, alerga”.

La concertul din clubul Colectiv s-a aflat şi fotoreporterul Teodora Maftei (32 de ani), editor de imagine al postului Pro TV. În prezent, tânăra este internată la secţia de terapie intensivă a Spitalului Griviţa, potrivit mai multor mesaje publicate pe Facebook de către apropiaţii acesteia. Este intubată, are arsuri, dar starea ei este stabilă. Potrivit site-ului perfecte.ro, Teodora Maftei a suferit, în trecut, şapte operaţii, dintre care trei pe creier, din cauza sindromului „chist arahnoidian de fosa posterioara“, adică o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.