Home Actualitate De vizitat: 7 orașe medievale europene incredibil de fermecătoare

De vizitat: 7 orașe medievale europene incredibil de fermecătoare

by Ana Barb

Europa este presărată de orașe atrăgătoare cu ziduri care datează din epoca medievală. Unele se găsesc pe vârfuri de dealuri cu vedere la peisajul rural pitoresc, în timp ce altele sunt cocoțate în locuri fortificate pentru a evita atacatorii care s-au apropiat dinspre mare. Astăzi invazia vine în schimb de la hoarde de turiști curioși, de obicei în timpul lunilor de vară. Iată șapte dintre cele mai fermecătoare orașe medievale cu ziduri din Europa, pe care Dailypassport le-a inventariat.

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Capul de afiș al Bavariei pentru orașele medievale este o colecție de vis de clădiri colorate cu jumătate de lemn, parțial închise de un zid de piatră cu șase porți și peste 40 de turnuri. Aceste fortificații datează din secolul al XIII-lea, făcând din Rothenburg ob der Tauber una dintre cele mai bine conservate așezări cu ziduri din Germania. Mergeți pe traseul Turnului de 2,5 mile și asigurați-vă că urcați pe Turnul Rödertor pentru o vedere panoramică asupra orașului medieval și peste frumoasa Vale Tauber. Rezervați o noapte pentru a o vedea fără mulțimi de călători de o zi, mai ales dacă intenționați să veniți vara.

Óbidos, Portugalia

La puțin peste o oră de mers cu mașina la nord de Lisabona, veți găsi fermecătorul oraș Óbidos, care adăpostește o cetate din epoca maură, din secolele al XII-lea și al XIV-lea. Castelul a servit drept palat regal, iar clădirea în care ar fi dormit monarhul a fost restaurată cu grijă și adaptată într-un hotel unic. După ce ați parcurs poteca vertiginoasă de-a lungul zidurilor orașului pentru vederile panoramice, îndreptați-vă atenția către ceea ce se află în ele: o colecție splendidă de biserici, alei și piețe atractive. Vizitați Muzeul Municipal Óbidos pentru a explora o colecție de picturi de Josefa de Óbidos, o artistă spaniolă-portugheză prolifică și talentată din secolul al XVII-lea, care a trăit în Óbidos. Dacă puteți înfrunta mulțimile, luați în considerare programarea vizitei pentru iulie, astfel încât să coincidă cu Târgul Medieval Óbidos, cu demonstrații de cavaleri, ghicitori și concerte.

Carcassonne, Franța

Orașul vechi cu ziduri din Carcassonne – un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în regiunea Aude din sudul Franței – datează din Evul Mediu, dar aici a existat o așezare fortificată încă din epoca romană. Cunoscută local ca cité médiévale, Carcassonne este considerat cel mai mare oraș medieval din Europa, cu zidurile sale încă intacte – cele 52 de turnuri, multe dintre ele cu turnulețe de poveste, punctează mai mult de două mile de fortificații de piatră crenelată. În această graniță veche, veți găsi străzi pietruite și șerpuitoare, dar asigurați-vă că vizitați Château Comtal, un castel din secolul al XII-lea pe deal și Catedrala gotică din Carcassonne, care a fost construită în secolul al XIII-lea. Bazilica Sfinților Nazarie și Celsus este și mai veche, cu părți datând din secolul al IX-lea.

Visby, Suedia

Situat pe insula Gotland, Visby a fost cândva centrul Ligii Hanseatice, o coaliție de comunități de comercianți din Marea Baltică care a prosperat între secolele al XIII-lea și al XV-lea. Astăzi, site-ul Patrimoniului Mondial UNESCO conține mai mult de 200 de clădiri medievale și este împrejmuit de metereze solide care se întind aproape două mile lungime. Turnurile de-a lungul zidurilor ei luptă pentru atenție cu Sankta Maria Domkyrka, o catedrală din secolul al XII-lea dominată de un trio de turnuri cu cupolă. Veniți vara la Medeltidsveckan, o șansă de a sărbători rădăcinile medievale ale orașului cu artiști de stradă îmbrăcați în costume medievale, o piață de artizanat, dispute, muzică și o mulțime de mâncare și băutură. Sau programați-vă vizita pentru mai puține mulțimi în noiembrie, când puteți experimenta și Festivalul Trufei.

Mdina, Malta

Orașul maltez Mdina este denumit în mod diferit – Città Vecchia sau Città Notabile, dar indiferent cum îl numiți, acest oraș magnific cu ziduri de pe deal este obligatoriu de văzut. Puține mașini sunt permise în interiorul zidurilor sale, dându-i o altă poreclă: Orașul tăcut. Urcați-vă într-unul dintre autobuzele de epocă care circulă înainte și înapoi de la stația de autobuz aglomerată din Valletta pentru o călătorie de jumătate de oră spre interior până la Mdina. Odată ajuns, poți traversa pasarela de piatră peste ceea ce a fost cândva șanțul de șanț pentru a intra în orașul vechi. În interior, admirați impozanta Catedrală Sf. Paul în stil baroc sau coborâți sub Palatul Vilhena pentru a-i explora temnițele.

Murten, Elveția

Orașul medieval Murten  își poate urmări istoria de mai bine de 800 de ani. Zidurile sale de piatră sunt unele dintre cele mai bine conservate din Elveția, iar de deasupra lor, vizitatorii se pot bucura de priveliști stelare asupra Lacului Murten și a dealurilor din jur. După ce ați admirat priveliștea din acest punct de vedere înalt, investigați ce se află dedesubt: un castel istoric, piețe cu fântâni superbe și primăria cu turnul său cu ceas.

Dubrovnik, Croația

Cu vedere la apele strălucitoare ale Mării Adriatice, Dubrovnik este bijuteria orbitoare de pe coasta Croației. Pereții săi au fost proiectați pentru a fi indestructibili, fiind unul dintre cele mai spectaculoase orașe cu ziduri ale Europei, datând din secolul al VII-lea. La un moment dat, vă veți găsi în fața măștilor sculptate ornamentate care împodobesc Fântânile lui Onofrio, arcadele grațioase ale Palatului Sponza sau palatul rectorului din secolul al XV-lea în stil gotic-renascentist, care găzduiește Muzeul de Istorie Culturală al orașului.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.