Home Actualitate De ce este bun vinul?

De ce este bun vinul?

by Ioana Popescu

Un ingredient ce se găseşte în mod natural în vinul roşu este benefic pentru organism.

Ingredientul se numeşte resveratrol şi poate ajuta în lupta contra afecţiunilor asociate vârstei înaintate, arată un nou studio, potrivit descopera.

Resveratrolul, ce se găseşte în boabele de struguri, este considerat de mai mulţi specialişti un element cu proprietăţi anti-îmbătrânire. Din acest motiv, cercetătorii studiază acest compus pentru a putea concepe medicamente anti-îmbătrânire mai eficiente.

Oamenii de ştiinţă consideră că resveratrolul funcţionează prin amplificarea activităţii sirtuinelor, o familie de proteine ce se găsesc de-a lungul întregului corp, despre care se crede că luptă împotriva afecţiunilor asociate îmbătrânirii, precum diabetul de tip 2, cancerul sau Alzheimerul. Mai exact, cercetătorii cred că resveratrolul amplifică acţiunea SIRT1, proteină care acţionează pentru a face mitocondriile (elementele din celule ce transformă alimentele în energie) mai eficiente.

Legătura dintre resveratrol şi proteina SIRT1 a mai fost postulată înainte, atât de autorul acestui nou studiu, profesorul de genetică David Sinclair de la Universitatea Harvard, cât şi de alţi specialişti.

Mai multe citit aici.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.